مشاهیر نجف آباد

ساخت وبلاگ
 

پروفسور ابراهیم اسرافیلیان

ابراهیم اسرافیلیان (زاده ۳ تیر ۱۳۱۴ - درگذشت ۲۳ آذر ۱۳۹۵ در نجف آباد) نماینده دوره دوم مجلس شورای اسلامی و رئیس سابق دانشگاه‌های علم و صنعت ایران و دانشگاه تربیت معلم تهران است. او از دوستان و همفکران حسن آیت بود و از پایه‌گذاران انقلاب فرهنگی ایران به شمار می‌رفت.

زندگی

پدر ابراهیم اسرافیلیان به حرفه نجاری اشتغال داشت و مادرش خانه‌دار بود. پدر بزرگ پدری اش به نام حسینعلی، او نیز به کار نجاری اشتغال داشت و در کنار آن دارای سروده‌ها و اشعاری نیز بود که اگر به صورت مدون و یکجا به چاپ نرسیده، ولی برخی قطعات به صورت پراکنده در جاهای مختلف به چاپ رسیده است.


تحصیلات رسمی

ابراهیم اسرافیلیان تحصیلات رسمی خود را از سن ۱۰ سالگی شروع کرد و تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در نجف آباد اصفهان و دانشسرای مقدماتی را در دانشسرای مقدماتی اصفهان در سال ۱۳۳۵ گذرانید. دیپلم ریاضی را از دبیرستان ادب اصفهان در سال ۱۳۳۶ دریافت کرد. پس از آن در کنکور شرکت کرد و در دو رشته کارشناسی ریاضی و کارشناسی ادبیات فارسی و فلسفه به تحصیل پرداخت و در سال ۱۳۳۹ به پایان رسانید. وی از سال ۱۳۴۵ تا ۱۳۴۷ دوره مدرسی عالی را به پایان رسانید. اسرافیلیان دارای دکتری ریاضی گرایش هندسه و دیفرانسیل از دانشگاه ساوتامپتون انگلستان بود.


فعالیت سیاسی

ابراهیم اسرافیلیان در سالهای ۱۳۴۷ و ۱۳۴۸ در دانشگاه اصفهان به تدریس اشتغال داشت ولی به علت فعالیت‌های سیاسی ابتدا به اهواز و سپس به تهران انتقال اجباری شد و در تهران در دانشگاه امیر کبیر به مدت یکسال اشتغال داشت بطوری که در آخر به عنوان عنصر نامطلوب و ضد شاهنشاهی و محرک دانشجویان اخراج شدند. در سال ۱۳۵۳ بود وقتی که در انگلستان به تحصیل مشغول بود، صادق لواسانی یکی از اعلامیه‌های روح‌الله خمینی را به وی سپرد و از وی خواست با توجه به عدم امکان تکثیر و پخش اعلامیه‌ها در ایران، آنها را تکثیر و در مراسم حج بین حجاج توزیع کند. اسرافیلیان آن مسئولیت را پذیرفت و ۱۰۰۰ نسخه از آنها را کپی کرده و راهی مکه شد ولی در آنجا موفق به این کار نشد. اگرچه وی به ساواک تحویل داده نشد ولی کلیه اعلامیه‌ها از بین رفت.


فعالیت بعد از انقلاب

اسرافیلیان که در زمان انقلاب فرهنگی ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران را برعهده داشت به شدت منتقد ورود و رخنه نیروهای چپ در میان نیروهای اسلامی بود و پس از وقوع انقلاب فرهنگی به نمایندگی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم برای ارتباط با شورای عالی انقلاب فرهنگی انتخاب شد و در ادامه به عضویت کمیته گزینش استاد و دانشجو درآمد. از وی به عنوان یکی از افراد تأثیرگذار بر محمود احمدی‌نژاد نام برده می‌شد و به وی لقب استاد احمدی‌نژاد داده شده بود.
او با تعداد آراء ۱٬۲۵۱٬۱۶۰ درصد آراء ۴۹٫۰۰نماینده دور دوم مجلس از حوزه تهران شد.


درگذشت

ابراهیم اسرافیلیان، در ۲۳ آذر ۱۳۹۵ در ۸۱ سالگی درگذشت.

جوائز و نشانها

 _دریافت نشان دانشگاه پکن (چین) به مناسبت و شرکت در کنفرانس معادلات دیفرانسیل و ارائه مقاله در سال ۱۳۶۹
 _دریافت لوح تقدیر به عنوان استاد نمونه دانشگاه علم و صنعت ایران درسال ۱۳۷۰
 _دریافت لوح تقدیر دانشگاه علم و صنعت بعنوان پیش گامان دانش و پژوهش
 _دریافت لوح سپاس دانشگاه پیام نور و خانه ریاضیات نجف آباد
 _دریافت تقدیر نامه از اساتید، دانشجویان و کارکنان دانشکده ریاضی در سال ۱۳۸۵
 _دریافت لوح تقدیر از رئیس دانشکده ریاضی در سال۱۳۸۵

پست‌ها


 ریاست دانشگاه علم و صنعت ایران (۱۳۵۹)
 رئیس مؤسسه عالی آمار و انفورماتیک (۱۳۵۸–۱۳۵۷)
 قائم مقام وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (۱۳۶۱)
 ریاست تربیت معلم (۱۳۶۲–۱۳۶۳)
 نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی (۱۳۶۳–۱۳۶۷)
 رئیس دانشکده ریاضی دانشگاه علم و صنعت ایران بمدت ۷ سال
 عضو هیئت امنای دانشگاه امام صادق
 عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال

منبع:

سایت ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد


برچسب‌ها: مشاهیر نجف آباد مشاهیر نجف آباد (آیت الله العظمی منتظری)...
ما را در سایت مشاهیر نجف آباد (آیت الله العظمی منتظری) دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : diyarenon96kf بازدید : 181 تاريخ : جمعه 6 بهمن 1396 ساعت: 12:22